I tidernas begynnelse var Ljudet,

Universums vibrationer.

De heliga ljuden, rytmerna påverkar oss människor på ett positivt och helande sätt. De ger balans skänker frid och ro och hjälper vår kropp och sinne genom att främja vårt eget självläkande system.In the beginning was the word, the word.

That from the solid bases of the light.

Abstracted all the letters of the void;

And from the cloudy bases of the breath.

The word flowed up, translating to the heart.

First characters of birth and death.

Dylan Thomas, "In the Beginning"

Soundjourney enskild session

Soundjourney, ett meditativt ljudbad.

Underbart, avslappnande och rogivande.

Här vilar klienten i ett ljudlandskap skapat av olika instrument och ljud.

Ljud och vibrationer påverkar och stödjer kroppens självläkande förmåga.

Ljudterapi används över hela världen då man sett hur positivt vi människor påverkas. Minskad smärta, ökat välmående, inre frid och balans är några av de effekter som upplevts.

Ljud Meditation


En stund att bara vara. Låt dig gungas ner i djup avslappning och meditativ ro med hjälp av av ljud och vibrationer.
Jag ger en guidad meditationsresa till vackra mjuka toner från sjungande klangskålar. Poesi och andra ljudupplevelser ingår också i meditationen.

Gongbad

-Ljudresa-


En meditativ ljudresa, en sinnlig upplevelse. Ljudresan inleds ibland med någon rörelseposition eller en shaking meditation.

Därefter är det dags för en lång skön vila på mjuk skön ullmatta (går också bra att sitta bekvämt på stol).

En vila där du bara lyssnar upplever och låter dej omsvepas av alla olika ljud från Gong, Klangskålar, Shamansk trumma, Kalimba, Vindspel m.m

En härligt avslappnande stund i ett ljudterapeutiskt landskap, djupt välgörande för både kropp och själ....


 

Om Gongen och dess historia

Gong

All yoga är baserad på ljud. Ljudet av andetaget, ljudet av mantra, ljudet av den närvarande tystnaden. Ljud är själva kärnan i yoga. Av alla ljud så är Gongens ljud det mest universiella och ursprungliga, då den innehålller alla ljud. Ur den kom all musik, alla ljud och alla ord.

*

Gongen är lika gammal som yogan själv. Uppkommen för mer än 5000 år sedan och först omnämd i Kina. Ursprungligen tros Gongen härstamma från norra Indien, nuvarande Afghanistan. Gongen har haft en viktig roll i olika civilisationer och kulturer världen över genom årtusenden. Exempelvis i olika cermonier, ritualer såsom festivaler, giftemål, begravning, i krigssituationer för att skrämma fiender eller kalla samman hären. Gongen har också används i religiösa sammanhang och i helande meditativt syfte. I slutet av 1800 talet började Gongen användas i orkester. Under 1960 talet återupptäcktes Gongen i musikvärlden av ex Pink Floyd, Aerosmith med flera.

Tillsammans med Kundaliniyogan som på 1960-talet gjorde entrè i västvärlden kom också Gongen och Gongspel att användas som ett meditativt och avslappnande inslag i yogautövandet.

*

Att tillverka en Gong sågs förr som en helig akt en "guda gåva" som de var få förunnat att få utföra. Numera tillverkas Gongen till viss del maskinellt men en stor del av tillverkningen är fortfarande ett individuellt utfört hantverk. Alla Gongar är därför speciella och äger sin egna unika röst och energi. 

*

När gongen spelas så uppkommer komplexa toner/övertoner och en mängd vibrationer. Du formligen badar i ljud, en slags ljudmassage. Det annorlunda ljudet är för oss och vår hjärna svår att "greppa om" det liknar ingenting av vad vi tidigare hört. Hjärnan ger upp i sina försök att förstå vilket leder till en djup läkande avkoppling.
Vår kropp består till stora delar av vatten och transporterar därför vibrationer mycket bra. De starka vibrationerna sprider sig och ger en djup inre massage. Vilket hjälper oss att minska stress och inre blockeringar. Kroppens självläkande system stöds. Ljudterapi används över hela världen då man sett hur positivt vi människor påverkas. Minskad smärta, ökat välmående, inre frid och balans är några av de effekter som upplevts.

Gongen är andens sång.

Den är själens ursprungliga viskning.

Dess ljud är ekot av ordet som skapade Världen.

Lyssna med ditt inre och yttre öra.

YB

(Översättning Adam Svensson)