Yogaformer


Mina Yogautbildningar ....Här kommer en liten kort beskrivning.

SoundYogaEn unik yogaform av Karin Gibson.

Karin Gibson, lärare, musiker, yogalärare samt soundhealer har samlat all sin livslånga erfarenhet

och skapat SoundYoga.

Ljud är universiellt, Yoga är baserat på ljud. SoundYoga är en kombination av Ljud och Ljudupplevelser integrerat med Yoga inspirerad av Kundaliniyoga, YinYoga samt Medicinsk Yoga.

Det finns också inslag av MeMyoga och Qi Gong.

Ett yogapass innehåller förutom rörelseposition även olika andningstekniker, fokuseringspunkter, kroppslås, meditationer och mantran.

Varje pass är en unik blandning av dynamik och stillhet.

I Yogapasset ingår alltid Mantra Chantning, Meditation och Sounds från olika instrument.

Vi använder våra röster och tränar på att känna frihet och glädje i att "låta våra röster höras" eller att skapa ljud med instrument.

Varje pass avslutas med en längre stunds Gong avslappning.

I SoundYoga möts Yoga och Ljud två fantastiska redskap för att skapa välmående till kropp, själ och sinne....Medicinsk YogaMedicinsk yoga är utvecklad i Sverige och är en mjukare form av Kundaliniyoga yoga. Den här yogan passar alla både de som önskar yoga i rehabiliterings syfte eller de som bara söker en mjukare yogaform. Var och en yogar efter sina unika förutsättningar

Vi jobbar med fysiska övningar i kombination med andning och koncentrationsövningar. Varje klass avslutas med en en meditation. Andningen är grundläggande i yoga och genom olika andningsövningar så tränar vi på att att hjälpa kroppen att komma i avspänning vilket i sin tur minskar smärta och stressnivån.

Medicinsk yoga har visat sig ha mycket goda effekter vid olika sjukdomstillstånd, så som sömnstörning, kroniska smärttillstånd, stress, högt blodtryck m,m. Medicinsk yoga, även benämd MediYoga erbjuds idag på många sjukhus och vårdenheter.


Kundaliniyoga


Kundaliniyoga är mjuk men ändå kraftfull och dynamisk. Övningarna är enkla att utföra och passar därför alla utifrån var och ens förutsättningar. Kundaliniyoga innehåller en mängd olika tekniker som under årtusenden är väl utprövade och ger redskap och möjlighet att lära känna oss själva. Fokus ligger främst på att vara medveten och närvarande i rörelsen, yoga formen kallas därför också medvetenhetens yoga. Ett yogapass innehåller förutom rörelseposition även olika andningstekniker, fokuseringspunkter, kroppslås, meditationer och mantran.

Varje pass avslutas med en längre stunds djupavkoppling till Gongen eller klangskålarnas vibrationer och toner.

Yinyoga


Yinyoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Fokus ligger på kroppens yinpartier, dvs senor,ligament, bindväv, leder och inre organ.

Man stannar länge i positionerna ca 3-5 minuter. Rörelserna är mjuka enkla och inkännande. Gravitationskraften utnyttjas i en slags passiv stretch. Att vara medvetet närvarande i kroppen och positionen är grundande.

Yinyoga balanserar, mjukar upp och ökar kroppens elasticitet. Genomflödet av energi ökar.

 Att lyssna vara inkännande för kroppen och dess signaler är viktiga bas komponenter.

Medveten närvaro och acceptans genomsyrar yogapassen.
Sensing Yoga

mer info kommer