Cathrin Fornander heter jag och är den som driver yogastudion Sound & Yoga

Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat i människovårdande yrken.

Vid sidan av mitt arbete har jag också haft ett intresse för komplementära och alternativa metoder för att skapa balans och harmoni i tillvaron. För några år sedan upptäckte jag Kundaliniyoga en härligt meditativ yogaform.

Med den kom också ett ökat intresse för Ljud.

Jag hittade Karin Gibsons, SoundYogalärar utbildning ett verkligt Paradis för mej och mitt nyväckta intresse för Sound. Här fick jag och mina kurskollegor en helt unik utbildning både i Yoga men framför allt i Sound........ Gong, Kristallskålar, Tibetanska skålar, Trummor, Flöjt och andra typer av instrument.

Naturligtvis också det främsta instrumentet av alla, vår egen Röst. Rösten som vi bla. kan använda genom Mantra chantning och Toning. Vi fick ta del av en hel skattkista av Mantras. Många av dom med har Karin tonsatt. Fantastiskt!

En annan viktig komponent i utbildningen var den klassiska Yogafilosofin men med tyngdpunkt på nutida tänkare inom, Awereness. Det blev till en personligt utvecklande resa för oss alla.

Sammantaget så....

Soundupplevelser, hjälper oss att nå en läkande avslappning, fördjupar vårt yogautövande och låter kropp själ och sinne bada i ett djupt meditativt vackert ljudlandskap.

Att kombinera yoga och sound är oerhört kraftfullt och det blir mer och mer viktigt för mej. Jag fortsätter med att upptäcka och lära.... mitt hjärta klappar mer och mer för Sound

Vi lever idag i ett komplicerat samhälle där stress och ohälsa ökar trots vår höga materiella levnadsstandard. Vi behöver oaser av lugn och stillhet. Möjlighet till inre reflektion och lyssnande till vår kropp och vår inre röst. Ja....helt enkelt återknyta kontakten med naturen och oss själva.

Yoga och Sound är med sin uråldriga kunskap och olika tekniker fantastiska redskap till att utveckla ett ökat välmående och ett mer harmoniskt liv. Det delar jag gärna med andra.* Bachelor of Science

 -Caring Science-

*Certifierad KundaliniYoga och Meditationslärare 220h 


*Utbildning inom TM- Transcendental Meditation

*Instruktör i Medicinsk Yoga 

*Ettårig utbildning i Kognitiv Beteendeterapi (KBT)

*MI- Motiverande samtalsmetodik

*Instruktör i Mindfulness - Acceptans och Medveten Närvaro med 

fördjupning i -Loving Kindness- Insiktsmeditation-Vipassana

*MBSR steg 1 Mindfulness instruktör

*Dipl. Klangmassör enligt Peter Hess®

*Usui Shiki Ryoho ReikiMaster

*Certifierad Gong Practitioner

*Certifierad SoundYogalärare 150h

*Mindful Tapping modul 1

*Medicinsk Qi Gong enligt Biyunmetoden pågående


 Företagsförsäkring via Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Medlem i Svenska Gongföreningen


Mer om

Sound & Yoga

Södra Tingsgatan 1 A, 38337 Mönsterås

076-1658891

info@soundyoga.seSagt om...

 • "Har deltagit många gånger i sound yoga samt gong meditation. Det är balsam på min stressade, oroliga själ. Gongarnas klang sköljde över mig som havsvågor och det kulminerade i en total avslappning och renande tårar som runnit av sig själva. Är så tacksam, ser fram emot att unna mig flera tillfälle! Riktig kvalitetsupplevelse som frambringar den själsliga balansen. Rekommenderar starkt! / Dorota Nygaard, Mönsterås"
 • "Fantastisk upplevelse, varma rekommendationer från mig." Jennie J
 • "Fantastiskt fin helhetsupplevelse av
  soundhealingen. Rekommenderas
  verkligen!" Helena J
 • "Jag fick en härlig "resa" med mycket
  djup avslappning." Yvonne O

Sagt om klangmassage behandling...

 • " Min önskan att ge maken en kvalitativ gåva ledde till att jag bokade för honom en tid för Klang massage på Sound & Yoga. Han kom hem avslappnad, lycklig, rikare på nya, spännande upplevelser som han berättade mycket om. Han icke förblev oberörd av den renande och styrkande behandlingen som omfattade både kroppen och själen. Det blev en gåva som betalt sig tusenfald. Tack så mycket från djupet av våra hjärtan." Dorota & Terje
 • "Första gången jag testade Klangmassage Underbar och härlig avslappning som jag verkligen kan rekommendera.// Anette"


Hitta till lokalen. Vägbeskrivning


Sväng in vid macken Ok vid E22. Kör Storgatan fram in mot centrala Mönsterås. Ta andra avfarten i rondellen in på  Sjögatan. Kör rakt fram. Sväng höger (mittemot biografen) in på Södra Tingsgatan. Kör rakt fram lokalen finns på höger sida.

Parkering

I Mönsterås centrum  längs med Storgatanoch dess sidogator är det 2 timmars tidsbegränsning på parkeringsplatserna. P-skiva gäller här måndag till fredag kl 10-17 och lördagar kl 10-13. Övrig tid är det fritt.

Nere vid hamnen är det fritt att stå.

Parkeringsskiva finns att hämta här i yogastudion.

Parkeringsplatserna utanför lokalen får man inte nyttja då de är till för hyresgästerna.